Kan man ha tillit til partitester?

Forskjellig svar på alle partitester.

I lys av dagens hendelser har jeg vært innom flere partitester på nettet. Det begynner med et søk på Google, så går jeg inn på linken til de forskjellige partitestene, som gjerne er tilbudt av forskjellige nyhetsmedier.

Men hva blir resultatet, får man et konkret svar som gir deg trygghet om at du gjør et godt valg?

Nei!

Jeg har tatt 3 eller 4 slike tester nå i kveld (det var lørdagen sin det), jeg har fått 2-3 forskjellige utfall.

I dagsavisen fikk jeg et utfall så jeg holdt på å falle i gulvet her jeg sitter. Der mente de at jeg var overlegen MDG kandidat. Det er ihvertfall noe jeg kan si med en gang, slik som MDG driver er vi snart tilbake med hest og kjerre, med forbudt bruk av hest fordi den slipper ut for mye klimagasser. ALDRI vil MDG få noe som helst fra meg!

En annen partitest satte meg som Høyre kandidat. Noe av det som sto beskrevet av Høyre var i tråd med hva jeg tenker, men de hadde også punkter jeg er sterkt uenig i.

NRK sin test. Ja hvor tror du den satte meg? Joda i AP sitt parti.

Mest mulig like svar på ganske like spørsmål.

Det var nå så klart ikke helt lik formulering på spørsmålene på testene, men innholdet og hva de spurte om var tydelige nok til å se at spørsmålet handle om det samme, og ut i fra det svarte jeg mest mulig likt. Det som skremmer er at utfallene på testen er så forskjellige. Hvordan skal folk som bruker disse testene, som ikke detaljefølger politiken, kunne være trygge på at de stemmer rett?

Tilbake til nyhetene.

Jeg har lenge valgt bort nyhetene, det står svært sjelden noe godt i nyhetene. Det virker som at dårlige nyheter selger bedre enn gode og positive nyheter. Negativitet og intriger er nok mer spennende enn å lese om positive ting, det gir mer klikk og treff på nyhetsidene også. Så hvorfor la pc skjermen bli vinduet ut på en slik negativ verden? Vel, som jeg skriver i begynnelsen her, i lys av dagens hendelser ser jeg meg nødt til å følge med litt mer på nyhetene enn hva jeg har gjort. Jeg har visst, og blitt mer klar over, at det som står i nyhetene og det som skjer i samfunnet er to vidt forskellige ting. Jeg har også sett at en part kan stå frem og si sin sak og fremstille seg som «velgjørende» i saken, hvor da motparten sjøl må innkalle mediene til møte for å fortelle sin side av saken. Her må man følge med. Så nå blir det mer nyheter.

Men nå er det lørdag. Vi tar oss en boks øl for tv’n.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..