Hjem » Uncategorized » Juleaften 2014

Juleaften 2014

Follow Knut Einar on WordPress.com

Nettstedstatistikk

  • 49,287 hits
Populære norske blogger
MC Mot Mobbing.22. mai 2016
Reklamer

God Jul

20141224_165953

Så kom Jula knakkende på døra i år også. Og like fort som den er her så forsvinner den igjen. Det er mange uker som går med til planlegging og forbereding til Jul, også tenker man “er det verdt dette maset for en dag…for noen dager i året?”

Det kan kjennes litt slik ut, at det er mye stri for noen få dager. Men når man nå da sitter i sofaen med godis, mat, drikke i ei god varm stue, ja da er det verdt litt mas og kjas i tida med forberedelser.

På Juleaften er det far i huset som er kokk. På bilde er alt klart og vi skal til å legge alt på serveringsfatene og sette oss til bords. Ribba ble super i år også.

Lunsj

20141224_122144

Som alltid, tradisjonen tro her i huset, så begynner liksom dagen med grøt. Grøt med mandel i, sjøl om unga år har blitt 17 og 20 så ligger det fortsatt mandel i deres grøt…merkelig gitt Smilefjes som blunker 

Videre så tennes det lys på gravene. Noe spesielt i år. Første året som vi tenner for svigermor som gikk bort i juni i år. Vi var og tente på grava hennes Lille Juleaften. Det var også 10 år sida bestemor ble borte. Hvor blir det av alle årene?

I det daglige tenker man ikke på tid. Til det daglige opplever vi jo at tid kommer, hver dag kommer det en ny dag og det vi ikke rekker i dag kan vi jo ta i morgen. Men husk det at vi har fått et antall dager her i livet (godt å ikke vite hvor mange) og de dagene bruker vi opp dag for dag.

Til slutt sitter vi der med oppbrukt tid og ugjorte ting…

Så ikke utsett, ta det til mandag eller neste gang og neste gang…til slutt er det ikke mer “neste gang” igjen. Så gjør det du har lyst til når du kan og fyll dagene med alt som er positivt og morsomt, (mellom alle må gjøre tingene) så når den dagen kommer og toget har gått så kan du si til deg sjøl, med ro i sinn at “det toget der har jeg vært på mange ganger”.

Middag

20141224_171546

Det som er selveste toppen på min Juleaften er middagen. Når den ligger på fatet og har blitt slik jeg har tenkt at den skal bli, da er jeg i mål. Det ble sannelig slik i år også. Så med en smule svett panne, men det skal vel en kjøkkensjef være, kunne han sette unga og fruen til bords.

Kokkens Juletallerken

20141224_172241

20141224_17161020141224_171701

Det var en koselig og velykket kveld her hos oss. Far sovnet på sofaen noe tidlig, men det er vel lov når han har forberedt seg fra 0730 om morgenen.

Ønsker en fortsatt god Jul til alle

Skjermbilde1

-18,4’C

Reklamer

1 kommentar

  1. […] er mellom den ene Jula til den neste. Jeg synes ikke det var lenge sida vi satt her og spiste (Jul 2014), men nå var jammen den dagen kommet […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Populære norske blogger
Follow Knut Einar on WordPress.com

Arkiv

kongsvingeramatorteater

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Pan-American Highway. Prudhoe Bay - Ushuaia

My preparation to ride the Pan-American Highway, the longest road in the world and my longest motorcycle journey so far:-)

Motorcycle Adventure

It is not the destination but the journey that matters

%d bloggere like this: