Ingen rekkeviddeangst.

Har du vurdert en bil med blanding av bensin og strøm?

Da skal du vurdere en Toyota Prius Hybrid. Og vil du kjøre alle dine lokale turer på kun strøm velger du en Plugin modell.

Med 26000 km på veien i bilen har vi gjort oss noen erfaringer. Og de er positive. Vi kjører veldig rimelig med vår Prius Hybrid Plugin. Rekkevidden ligger på rundt 40-50km om sommeren og 20-30km på vinteren. Rein EV modus kjører du på helt ned til -12’C om du ikke ber om for mye varme inne bilen eller er for hard gassen, da starter bensin motoren. -12’C er helt på grensa og bedre enn hva det står i instruksjonsboka, som jeg mener sier at EV er mulig ned til -10’C.

I de kaldeste dagene vil bensin motoren gå under det meste av turene, men vi opplever allikevel at forbruket er behagelig lavt. I snitt gjennom en mnd, vinter mnd, ligger forbruket godt nede rundt 0,3L på mila.

Bruker minst der andre bruker mest.

Vi opplever at fordelen med en Hybrid Plugin er at den bruker minst drivstoff der vanlige biler bruker mest. Det er på de små korte turene, som ihvertfall vi har mest av, at Hybrid og Plugin modellene kommer til sin rett. Med vår Plugin har vi mange dager vår Prius ikke bruker en dråpe bensin fordi den dagligdagse kjøringen er – småkjøring. På lengre turer vil det utjevne seg litt med de snåleste diesel bilene. På en lengre tur til Danmark, som du kan lese her, fikk et totalt forbruk på 0,41L pr mil. Noe en gjerrig diesel bil også vil kunne måle seg med. Det en diesel, eller vanlig bensin bil ikke vil kunne måle seg med er et årssnitt på 0,29L pr mil.

Rein el-bil?

Nei, det kommer ikke til å bli vurdert her. Det er altfor dårlig rekkevidde, eller nei, rekkevidde begynner å bli ganske grei på noen modeller. Når du har kjørt 400-450km er det på tide å ta seg en beinstrekk, du skulle sikkert også ha vært en tur på do i løpet av disse milene. Så rekkevidde er vel kanskje ikke det jeg tenker som den største utfordringen. Jeg tenker på tiden det tar å lade, og kø ved ladepunktene. Når jeg tanker bilen min tar det toppen 5 minutter, en el-bil må lades i hvor mange minutter? Du må nok gange de 5 minuttene noen ganger. Så el-bil blir ikke å finne på min liste over biler på en lang lang stund. Så kan vi jo også diskutere hvor miljøvennlige de er…ikke nå kanskje.

Hva skulle gjøre at vi bytter ut vår Prius?

Det er en ting man må vurdere, og det er at man ikke kan dra tilhenger med den. Det er ikke mulig å sette på tilhengerfeste. I dag har vi en V70 vi drar tilhenger med, men om vi skulle vurdere å gå ned til en bil, da ryker Priusen. Et tilhengerfeste er veldig praktisk å ha. Hvorfor kjøpte vi Priusen da? Behov endrer seg og det er ikke alltid man kan planlegge for endringer frem i tid. Men det er hybrider som kan dra tilhenger, alternativer finnes.

Tur retur Karlstad.

20190216_135414

288,1km på 0,36L med en snittfart på 74kmt og 40% av turen har gått på strøm modus. Ikke så dumt tenker jeg.

Lag en fin lørdag. Her lukter det middag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..