Trodde faktisk ikke dette var mulig!

Hvor mange døde pga denne ufattelig dårlige planleggingen, fra politiets manglende bedømingsevne?

image

Johan Fredriksen (Foto: NRK)

Stabssjef Johan Fredriksen meiner politistyrken improviserte på ein god måte då problema oppstod på veg til Utøya.

Tok tre km lang omveg

Delta-styrken la frå kai i ein gummibåt ved kaien på Storøya. Med båt er avstanden herifrå til kaien på Utøya 3,64 kilometer.

Foto: NRK

Hvordan i all verdens land kan Stabssjef Johan Fredriksen stå og si at politistyrken improviserte på en god måte? Når jeg hører han på intervjuet så minner han meg om komiske Ali i Irak krigen, han som sto og sa det at det var ingen angrep mot Irak, det var bare det at i bakgrunn så lyste hele byen opp…av bomber og granater.

Til samanlikning er det berre 675 meter avstand til Utøya dersom ein tek båt frå småbåthamna i Utvika.

Stabssjef Fredriksen opplyser at det var Nordre Buskerud politidistrikt som bestemte Storøya som oppmøtestad for Delta-stykane:

– Det er vanleg praksis at beredskapstroppen ber om oppmøtestad i lokalt politidistrikt, som kjenner sitt eige distrikt og har det som heimebane. Då blei dette punktet (Storøya, journ.anm.) avtalt, og beredskapstroppen møtte opp der dei hadde fått beskjed om.

image

Hvem i all verdens land og rike har bedømt situasjonen slik at det beste møtepunktet for styrkene skulle være 3,6km unna de to korteste punktene mellom fastlandet og Utøya? Er de i det hele tatt mulig for en politistyrke, innsatsledere og speialstyrker eller hva dem nå kaller seg, og ta en så dårlig besluting? Hvor mange ble skutt ihjel “unødvendig” mens politiet kjørte 3,6km forbi utfarten til Utøya i bil for så å kjøre båt tilbake…er det overhode mulig!!!

Vil du se noe komisk…se den lille jolla en hel innsatsstyrke blir fraktet i…jeg rister fortvilet på hode…hoder bør forresten rulle etter denne fiaskoen!

image

Jeg føler med de som er direkte berørt av denne fryktelige dagen når dette nå kommer frem i nyhetene. Om min frustrasjon ikke hadde vært stor nok fra før så hadde den toppet seg helt for meg med et nyhetsoppslag som avdekker et så dårlig arbeid fra politiet, innsatsstyrker faktisk, spesialister.

De virkelige heltene fra dagen er de feriegjestene som risikerte sine egne liv ved å kjøre ut i vannet med private båter, med fare for å bli skutt på, og plukke opp ungdommer som svømte for livet sitt.

Så spør jeg -Føler du deg trygg der du bor om det skulle komme en situasjon hvor du måtte trenge øyeblikkenlig hjelp fra politiet? Jeg skulle ønske jeg kunne svare ja.

God natt.

2 kommentarer om “Trodde faktisk ikke dette var mulig!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..