Hjem » Historie » Hver så god…dagens krim :)

Hver så god…dagens krim :)

Follow Knut Einar on WordPress.com

Nettstedstatistikk

  • 49,022 hits
Populære norske blogger
MC Mot Mobbing.22. mai 2016
Reklamer

Hvem drepte spissmusa?

mus“Hmmm..var ikke det litt mistenktelig?” Inspektør Bork hevet litt på øyenbrynene og gned seg i skjegget. 

“Mistenkelig, nja det var ihvertfall besynderlig tilfeldig at vi skulle finne leiligheten hans tom nå.” Assistent Mork kunne ikke gjøre annet enn å nikke på hode.

Big Hoss hadde kommet ut fra fengsel etter en lengre dom, en dom for legemsbeskadigelse. Big Hoss var en av de mest respekterte gjenglederne i byen, det var ikke første gangen han hadde sett innsiden av murene, det var også tvilsomt om det var siste gangen. Men nå hadde han sittet inne i 8år, maks straff for grov legemsbeskadigelse.

Men nå var ikke Big Hoss hjemme, meget tilfeldig, og uheldig for Big Hoss nå som det var meldt om et nytt dødsfall.

“Vel, vi får legge ut en etterlysning og se om vi får noe napp.”sa Bork.

“Det er nok det eneste vi kan gjøre nå, vi får håpe det er noen der ute som ikke liker trynet hans og angir han.”Mork tok opp mobilen og ringte inn utlysningen.

Inspektør Bork og Assistent Mork satte seg i bilen, de skulle følge et spor. En liten runde med dørbanking hadde gitt dem et tips om hvor de skulle begynne og lete etter liket.

Slag

DSC_0090

Da de kom frem til stedet de hadde fått oppgitt ristet Inspektør Bork på hode “faen, er du sikker på at det er her vi skal leite?. Dette er jo som å kjøre rett inn i istida!”

Assistent Mork så litt betenkelig ut han også, kunne han ha hørt feil tro? Nei det skulle være riktig detta, men hvor og hvordan skulle man begynne og leite…i is-ødet?

 

 

rat

(((RING RING))) Mobilen til Assistent Mork ringte.

“Hallo, du snakker med Assistent Mork.” Mork ble med et skarp i stemmen, noe han skjelden ble, og sa til Inspektøren “jeg fikk et brennhett tips om hvor Big Hoss befinner seg.”

Inspektør Bork så på Assistenten sin, knep i øya og trykka gassen i bånn. Nå skulle Big Hoss stilles opp mot veggen!

De kom vinende inn på plassen, rett utenfor vinduet på restauranten der Big Hoss satt og koste seg med pizza og en kald øl. De vrengte opp dørene og duntret bort til der Big Hoss satt, de satte seg en på hver side så han ikke skulle klare og komme seg unna.

“Hva pokkern er det dere driver med?” utbrøt Hoss i det han skvulpet øl over hele fanget.

Han hadde ikke lagt merke til at det var Inspektør Bork og Assistent Mork som hadde kjørt som to tullinger og parkert rett foran vinduet, Big Hoss hadde ikke antenner for om noen kjørte tulling, han var ikke så nøye på slikt.

“Jasså du Big Hoss…” Inspektør Bork var litt brysk i stemmen, og sikker på at han nok en gang kunne sette Big Hoss tilbake bak gitteret, denne gangen for godt.

“Du sitter og koser deg du…hvor har du vært de siste dagene?” Assistent Mork fulgte Inspektør Bork sin røffe tone.

“Har da vel ikke du noe med!” svarte Hoss, veldig irritert.

“Så du har ikke noe og gjøre med det dødsfallet for en stund siden?” Bork var sikker i sin sak.

“Nei det har jeg så visst ikke…hva bygger du dine anklagelser på…jeg har akkurat kommet ut for pokker!” Big Hoss var skikkelig irritert nå.

“Her ser du meldinga, svart på hvitt at det er en meldt savnet, vi har ikke funnet liket ennå, men jeg er sikker på at du vet hvor det ligger!” informerte Bork.

“Jeg veit ingenting om noe av det der!” Hoss var svart i øya.

“Vi får se om vi ikke får frisket litt på minnet ditt da” sa Bork og tok Big Hoss i armen. Assistent Mork tok tak i andre armen og geleidet han ut i bilen. Så gikk bilturen tilbake til is-ødet. Men denne gangen kjørte de feil, de kom litt lengre sør fra hvor de hadde vært tidligere.

 

DSC_0141

Og der, midt på sletta lå liket!

“Hva sier du nå Big Hoss? Der ligger den savnede!” Inspektør Bork frydet seg over funnet, og det med den mistenkte allerede i varetekt.

“Her kan du lese etterlysingen av den savnede” sa Assistent Mork og ga papiret til Big Hoss.

Big Hoss rev til seg meldingen og begynte å se på den. Han leste nøye, han så opp og ned på  linjene flere ganger. Han var nemlig ikke så flink til å lese, men det kunne han ikke avsløre til Inspektøren og hans assistent, det ville være flaut for en hardbarket kriminell. Derfor lot han det se ut som om han leste sakte og nøysomt.

Med et så utbrøt han “AHAAA…” med en stemme som jomet over hele sletta. “Dere er noen forbaskede jævla analfabeter! Hva med å sjekke datoen når denne meldinga ble sendt ut…hæææ!” Da ville dere sett at jeg satt inne når denne meldinga ble skrevet.” 

Inspektør Bork rev til seg papiret og begynte å lese gjennom hele etterlysningen om den savnede. Han leste også opp og ned på papiret flere ganger, men ikke fordi han var dårlig til å lese, han trodde ikke sine egne øyne. Datoen var gammel, helt fra i fjor vinter, da den første snøen falt og det ble vinter. Han kjente hele verden raste under beina sine, hvordan kunne han ha tatt så feil…sjekk dato sjekk dato!!!

I bilen tilbake var det helt stille, ihvertfall fra Inspektøren og assistenten. I baksetet satt en veldig irritert og vulgær Big Hoss og langet ut alle de sjellsord han hadde på lager, og det var ikke reint lite kan jeg forsikre deg. 

 

Både Inspektør Bork og Assistent Mork klødde seg i hue og kunne ikke forstå hvem som hadde vært på ferd, hvem kunne ha drept spissmusa uten å etterlate seg spor. De kunne ikke skjønne hvem som skulle ha motiv for drepe spissmusa hvis det ikke hadde vært Big Hoss, Hoss hadde jo skjønt det at spissmusa hadde vitnet mot han og fått han i buret. Ettersom Big Hoss hadde sittet inne når mordet ble utført så var de uten ledetråder.

 

katt

Et sted, et stykke unna.

På trygg avstand fra mordetterforskning og utenfor mistanke gikk Påsan, spisse ører og smale øyne.

Påsan var en meget ettertraktet snikmorder, han tok oppdrag, men det var på hans premisser, han gjorde ting på sin måte.

Oppdrag akseptert…ingen vei tilbake!

 

 

 

 

elv

Men Bork og Mork ville aldri finne ut hvem som hadde utført det grufulle mordet.

Den listige Påsan hadde fulgt elven opp og ned, alle spor var vasket bort.

 

The End

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Populære norske blogger
Follow Knut Einar on WordPress.com

Arkiv

kongsvingeramatorteater

4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site

Pan-American Highway. Prudhoe Bay - Ushuaia

My preparation to ride the Pan-American Highway, the longest road in the world and my longest motorcycle journey so far:-)

My Motorcycle Adventure

It is not the destination but the journey that matters

%d bloggere like this: